Piftie de pui

de Lau in Mancaruri cu carne, 19 Ian 2021 | 2298 vizualizari

 

retete festive de iarna

 

INGREDIENTE

  • 2 kg carne de pui(eu am folosit picioare,aripi,piept de pui de tara)
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 bucata praz
  • 1 bucata telina
  • sare
  • piper
  • 1 ardei iute
  • usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de pui:

Carnea spalata bine o adaugam intr-o cratita,ceaun,apa cat sa acopere carnea,1 lingura sare,1 ardei iute rupt in 2.

Adaugam morcocul curatat si taiat in 2,ceapa,telina curatata,prazul.

Strangem spuma de cate ori este nevoie si stergem marginea oalei ca sa fie carata.

Fierbem totul la foc mic pana ce carnea se desprinde de oase,daca este nevoie se adauga apa calda.

Se face proba punand putina zeama intr-un pahar si lasat sa se raceasca la congelator.

Scoatem carnea,lasam sa se raceasca.

Intre timp strecuram zeama printr-o sita deasa.

Curatam usturoiul,il pisam si adaugam in zeaza,adaugam sare si piper dupa gust,vanturam zeama de 2-3 ori dintr-o oala in alta.

Punem carnea in boluri si deasupra adaugam zeama.

Putem decora cu morcovi care i-am fiert.

Lasam sa se raceasca la temperatura camerei,dupa care le dam la frigider pana a 2 zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

22.01.2021, 21:02

Desi am mancat la sarbatori de m-am saturat pentru jumatate de an, parca tot as gusta din a ta, acum ca o vad!

Catalina L 1

23.01.2021, 12:25

imi place piftia

Panacris 1

23.01.2021, 18:23

Hmm trandafiri și piftie????? Interesantă combinație de imagine, nu de gust! Am și eu acum o piftie la gătit, dar așa clasic din adidași de porc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulouri de pui cu cartofi in vas yena